Kurser online !

Dessa kurser genomförs i samarbete med Nykarleby arbis. Anmäl dig till Nykarleby arbis. Efter att du anmält dig får du ett mail med en länk som du använder för att ansluta med dator, platta eller smarttelefon. Med video online kan alla se, höra och prata med alla.

 

Lotusqigong
Video online
Tisdagar 14.4 – 26.5
kl. 18.00 – 19.30

Under kursen lär vi oss bl.a. Lotusqigong, som är en serie på åtta lätta övningar, som är speciellt bra för att öppna upp kroppens energiflöde. Vanligt är att leder och muskler blir smidigare och huvudvärk, yrsel, stress, sömnsvårigheter m.m. förbättras. Mycket bra vid problem med rygg, nacke, axlar. Som med nästan all qigong, stärks också immunförvaret. Det speciella med denna serie är också att effekterna känns ofta genast. Kom med och pröva, det är nu möjligt att delta från när och fjärran. Den som vill, får serien beskriven med ord på ett papper. Så kommer man ihåg bättre om man vill träna själv. Inga förkunskaper behövs.

Qigong är, liksom akupunktur, en del av den urgamla traditionella kinesiska medicinen (TCM) och har använts i tusentals år för att förebygga och behandla många olika slags hälsoproblem. Träningen består huvudsakligen av medvetna, långsamma och mjuka rörelser som kombineras med andning och koncentration för att öppna blockeringar, balansera, stärka och bevara energiflödet i kroppens meridianer och organ. Alla får göra övningarna enligt sina egna förutsättningar och i egen takt. Övningarna passar alla, oberoende av ålder, kön, kondition eller vighet.

 

Meditera mera
Video online
Onsdagar 15.4 – 27.5
kl. 18.00 – 19.30

Alla kategorier av mediterare från när och fjärran bjuds in på en serie träffar i vår. Passar även för de som inte mediterat tidigare.  Det blir meditation sittande, liggande, gående, i rörelse (lätt qigong o yoga), ledd, tyst, i ätande, i diskussioner, med poesi, visualiseringar m.m. Staffan drar meditationerna utgående ifrån det han är utbildad i dvs: mindfulnessbaserad stressreduktion (MBSR) och mindfulnessbaserad kognitiv terapi (MBKT), som även är evidensbaserade och används kliniskt. Det handlar alltså om en öppen, medveten och medkännande närvaro med det som finns i nuet, även med dig själv. Med en ökad närvaro i vardagen, medvetenhet och koncentration, får vi större tillgång till all vår kapacitet för att möta prövningar vi har eller står inför med större visdom och klarhet. Kursen blir också ett tillfälle att ladda batterierna och stimulera trygghetssystemet.